Ny dag, nye muligheter

God dag.
Jeg har allerede hvert oppe ganske lenge egentlig, hva jeg har gjort hittil i dag?

Det skal jeg fortelle deg, jeg har gjort sånne kjedelige ting som å henge opp klær og sette på en ny maskin. Jeg har spist frokost, som i dag var ganske kjedelig, ett knekkebrød med frokost salat på.
Også har jeg syklet, hver tirsdag og torsdag sykler jeg på ergometersykkelen min. Det har jeg gjort i noen uker nå, men forrige uke bestemte jeg meg for å ta treningsfri på tirsdag fordi kroppen ikke var helt med og det er den rareste tirsdagen jeg har hatt på lenge og det trur jeg er ett godt tegn på syklingen har blitt en fast rutine.

Uansett.

I dag har jeg syklet, ikke lenge, jeg er nå oppe i 25 min (startet på 10 min 2 ganger i uka). Forskjellen nå er at jeg også har begynt å øke motstanden, for til nå har jeg bare ligget på nivå/motstand 1 og ett par min på 2. Men i dag startet jeg på 2, men lå på 3 i 12 minutter. Grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg har slitt med en betennelse i kneet som jeg er livredd at skal komme tilbake, så jeg tar det rolig. Også øker jeg litt og litt etterhvert som det kjennes ok. Og i dag var en god økt, jeg syklet faktisk 11,1km, og det er det lengste jeg har syklet hittil i år.

Nå er jeg ferdig dusjet, kaffen er traktet og jeg er klar for en god studieøkt før kveldsvakt.

Ønsker deg en superfin dag

Gransokker

ENDELIG så ble jeg ferdig med Gransokkene mine, satt faktisk å festet tråder mens gubben lagde middag i går.

Disse begynte jeg på i Thailand i Oktober, også har det blitt mye andre prosjekter i mellomtiden. Jeg har altså så mye prosjekter liggende litt her og der. I jobbveska mi har jeg en mariusgenser, fordi den er lettvin å strikke på, uten å måtte tenke så mye. I går fant jeg en tunika jeg har begynt på for lenge siden, så den får bli sofaprosjekt til den er ferdig.

 

 

 

 

 

 

Tenkte at disse ville være fine å ha med på blant annet hengekøyeturer, siden de går helt opp til knærne omtrent. I alle fall raske å strikke, ganske enkle også.

Oppskriften finner du i Klompelompe Turstrikk

Rundstykker

I går kveld laget jeg rundstykke deig, og den er super enkel. Tenkte derfor jeg kunne dele den med dere, men jeg er ikke noe god på å måle opp når jeg lager slike deiger.

Jeg heller 1 1/2l lunket vann i kjøkkenmaskinen, sammen med en pakke tørrgjær. Også etterfyller jeg med mel etter eget ønske, jeg bytter ofte litt på hva jeg handler inn. Denne gangen ble det rugmel og hvetemel. Så tok jeg oppi litt chiafrø, solsikkefrø og linfrø. Blander til deigen blir fin.

La den heve i en times tid, eller over natten.

Trill ut til passe store deiger og lag rundstykker. Evt kan du også lage brød. Jeg lager oftest 2 brød og noen rundstykker av denne oppskriften. I går kveld så brukte jeg bare 1l vann og fikk 22 rundstykker.
Har også oppi en dæsj med honning/sirup, jeg bruker sukrin-sirup. Og en klype salt.

Rundstykkene stekes på 220grader, midt i ovnen i ca 15 min.
Brødene steker jeg på 220 grader, midt i ovnen i ca 45 min.

Det beste med denne oppskriften syntes jeg er at man kan ha i hva man vil. Brødene/rundstykkene blir aldri like, men ALLTID gode. Jeg har nå helt sluttet å kjøpe brød, trur faktisk ikke jeg har kjøpt ett eneste brød hittil i 2024. Passer alltid på å ha i fryseren. Vi deler ofte brødene, så vi tar opp ett halvt av gangen.

Endelig lørdag

Jeg har alltid likt lørdager, men nå i det siste så har jeg begynt å sette litt ekstra stor pris på lørdagen. Sånn som i dag.

De siste ukene har jeg hatt på vekkeklokka til 8.30 fordi jeg blir ødelagt hvis jeg sover for lenge, i dag, og som jeg ofte gjør så våknet jeg før den ringte. Lå å dro meg en stund før jeg stod opp. Før jeg la meg i går så satte jeg en deig til heving, så nå har jeg har laget rundtstykker. Eller, de står til heving.

Og det er nettopp derfor jeg har begynt å sette litt ekstra stor pris på lørdager, fordi jeg kan stå opp litt før de andre og få litt tid for meg selv. Som i dag, hvor jeg har hengt opp en klesvask og laget rundtstykker. Nå venter jeg bare på at kaffen skal bli ferdig også skal jeg ta meg en liten studieøkt før det blir deilig frokost.

Dagens planer er ikke så store, vi skal prøve å få gjort litt mer i stua vår sånn at vi kanskje blir ferdig med den engang. Også får vi mat fra HelloFresh i dag, så jeg gleder meg allerede til middag. Ellers driver jeg å strikker ett sokkepar til meg selv jeg håper på å bli ferdig med ila. dagen.

Håper du får en nydelig lørdag

Bildet fra tidligere i vinter, strikke genseren selv

God morgen

God morgen, og god torsdag.

I dag har jeg fri, men ligger ikke på latsiden av den grunn. Jeg har fått satt på en maskin med klær, rydda ut av oppvaskmaskinen og mens jeg skriver her så spiser jeg også frokost. Og jeg har ikke egentlig fri, dette er studiedagen min.

Planer for dagen?
Ja, jeg skal studere i dag selvfølgelig, men har også endel andre ting jeg må få gjort i løpet av dagen.
– Vaske mere klær
– Brette og legge bort klær
– Re opp senga
– Skifte på senga til bonusbarn
– Sykle (ergometersykkel)
– Bake
– Dusje

Det trur jeg var det viktigste. Så jeg får slenge meg rundt og komme i gang.

Og du, lag deg en fin dag da.

Hva har jeg begitt meg ut på nå?

Hei og hopp, her er jeg! Men hvem er jeg?

Silje, 31 år UNG, forlovet og bonusmamma. Det var jo veldig kort da, men det er jeg også, faktisk 169 fra sokkelesten og opp. Ja, jeg har veldig tørr og dårlig humor også.

Jeg er jobber som brukerstyrt personlig assistent (BPA), i tillegg til at jeg også er student hos NKI for å forhåpentligvis bli regnskapsmedarbeider.

Jeg har flere hobbyer, som strikking, lager ting med vinyl, bueskyting og trening er noe av det jeg driver med på fritiden. Også bor jeg i ett hus som vi (samboer og jeg) driver å pusser opp, det tar bare litt tid fordi vi har andre ting vi liker å gjøre også.

Hva du kommer til å få lese om på denne bloggen?

Hverdagslige ting, hva jeg bedriver tiden min med, nye strikkeprosjekter, ferdige strikkeprosjekter, oppussing, og selvfølgelig bueskyting.

Jeg gleder meg til å komme ordentlig igang med bloggingen.

Ønsker du å følge meg andre steder?
Instagram; Siljem92
Tiktok: SiljeMartinussen1

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());

gtag(‘config’, ‘G-LVYPYYDWLY’);

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top